13 postpensjonister møtte opp for å se på utstillingene i det nyoppussede museet. Det er tre avdelinger; Zoologisk, Geologisk og Klimahuset.
Mye fint og merkelig å se på og undres over, - en tur dit anbefales ! Vi avsluttet på Skatten kafé på Tøyen senter.
Neste onsdag, 5.oktober, vandrer vi i Munch-museet. Fremmøte i Bjørvika ved inngangen kl 12:00. Billetter kr 160,-.
Etterpå tar vi en kaffekopp sammen på et egnet sted på eller i nærheten av museet.
Naturhistorisk museum inneholder «hele verden», og det er ikke lett å beskrive opplevelsene der uten risiko for å bedrive vranglære…. Her er informasjon fra museets nettsider;
- Utstillingene viser Jordas historie og livets utvikling med det vakreste naturen kan by på av fossiler og krystaller
- Ulike dyre- og plantegrupper, som dinosaurer, hvaler og mennesker. Fra de aller første organismene til nålevende livsformer.
- Vi kan bore oss dypt ned i havbunnen og hente opp fossiler og sedimenter. Slik kan vi avdekke Nordsjøens historie. Noe av havbunnen nordover i Barentshavet har endt opp som land, og danner i dag Svalbard. På land er det lettere å finne fossiler, så her kan historiene fortelles i enda større detalj.
- De eneste steinene som kan fortelle oss om jordas barndom stammer fra verdensrommet. I denne utstillingen kan du lære mer om meteoritter og fordype deg i solsystemet.
- I denne utstillingen viser vi meteorittene. Meteoritter er romstein som har overlevd reisen til jordoverflaten.
- Vi kaller jorda den blå planeten, og den minner lite om de andre planetene i solsystemet. Den er dekket av hav og grønne skoger, har årstider og luft som kan pustes – og den yrer av liv.
- Dessuten er Jorda er alltid i endring, og disse endringene er viktige for at det kan eksistere liv. I denne utstillingen viser vi hvordan og hvorfor jorda endrer seg.
Turleder Laurentse Foss